
Precis som vi alla vet så älskar ju Taylor att baka och en av hennes favoriter är "Pumpkin Spice Cookies"! Just därför bjuder vi på TSS detta härliga recept (omvandlat till svenska mått) för att komma in i julstämningen tillsammans med en video på när Taylor bjuder på kakorna!
Baktid: 10 min
Antal: cirka 35 st
Ingredienser
Kaksmeten:
2.4 dl socker
Ca 230 gram/16 msk mjukt smör
2 msk lönnsirap
2 ägg
2.4 dl konserverad pumpa
1 1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk peppar
1/4 tsk färskriven muskot
1 nypa mald kryddnejlika
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt
Glasyr/ frosting:
200 gram philadelphia ost
2.4 dl florsocker
ca 1/2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
Lite finrivet citronskal
Garnering:
Pekannötter
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Blanda socker och smör i en mixer tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt sirap och ägg och blanda. Efter det tillsätt pumpan och mixa ihop noga. Sikta samman mjöl, bakpulver, salt, kanel, peppar, muskot och kryddnejlika i en egen skål och rör om försiktigt så att de blandas. Häll i de torra ingridienserna i smeten och blanda väl. Häll i ungefär en matsked med smet i varje bakform. Grädda i ugnen i 10 minuter, eller tills de blir lätt gyllenbruna runt kanterna. Låt svalna på galler. När de har svalnat, lägg på glasyren.
För glasyr: Häll i mjukosten i en mixer och låt den röras tills den är porös. Vispa i florsocker tills den är slät, och tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker. Blanda tills glasyren är slät, och om den blir för tjock - tunna med lite mer mjölk. Tillsätt det rivna citronskalet och frosta de svalna kakorna. Garnera med pekanötter.
(Ni kanske känner igen detta från förra året då vi la upp receptet!)

0