slide show
2015-01-27 / POSTED IN: Nyheter

Shake It Off utesluts från en av världen största topplistor

Igår skrev Göteborgs Posten en artikel om att Shake It Off uteslutits från en av världen största topplistor, Triple J 100-listan.
Taylor Swifts singel Shake it off får inte vara med på en av världens största topplistor. Anledningen: En manipulativ kampanj.

Den har kallats världens största musikomröstning; Triple J 100-listan, som årligen sammanställs av den australiensiska radiokanalen Triple J efter en utfrågning av 500 000 lyssnare om vilka låtar som var fjolårets bästa. Taylor Swifts låt Shake it off skulle ha nått en tolfteplats på listan i år. Men så inträffade det som uppslagsverket Wikipedia kort och gott har valt att kalla The Taylor Swift Controversy.

– Taylor Swift har uteslutits från listan av en mängd olika anledningar, sade programledaren Lewis McKirdy i samband låtlistan presenterades under måndagen.

Han hänvisade därefter till en webbsida som kanalen skapat för att förklara beslutet. Den kraschade omedelbart på grund av besökartrycket, skriver The Sydney Morning Herald, men medierna har i efterhand kunnat återge vad som stod på sajten.

Det huvudsakliga skälet är enligt kanalen att en kampanj för att få in Shake it off på listan har bedrivits under "kuppartade former".

Det började med en artikel på sajten Buzzfeed den 13 januari med namnet "Varför röstar inte alla på Shake it off till Hottest 100-listan?" (GP:s översättning), som följdes av en svallvåg av inlägg på sociala medier med hashtaggen #tay4hottest100.

Det hela gick faktiskt så långt att Queenslands universitet valde att undersöka fenomenet. Deras rapport visade att över 7 341 nätpubliceringar under en 30-dagarsperiod innan omröstningen handlade om Swift. Dessa inlägg hade påverkat röstningens utgång, menade många.

Triple J menar också att webbdesigners har skapat en nätapplikation i syfte att bombardera omröstningen med Swift-nomineringar, och att snabbmatkedjan Kentucky Fried Chickens inblandning i spridandet av #tay4hottest100 varit på gränsen till fusk.

I dag måndag kom alltså dödsstöten för Shake it off: Den utesluts.

Huruvida den kolossalt framgångsrika Taylor Swift bekymrar sig om beskedet är under måndagen ännu oklart.
Källa
 - Alla negativa, opassande eller som i någon form attackerar Taylor, TSS eller läsare tas omedelbart bort.
- Intresserad av länkbyten? Kontakta TSS via mejl: taylorswiftsweden@hotmail.com.
- Det här är ingen plats för ovårdat språk - vi har unga läsare.
- Vi stödjer heller inte diskriminering, påhopp eller hat mot övriga kändisar och personer.
- Vill du tipsa om någon nyhet du sett som vi missat? Släng iväg en kommentar!
- Kommentera inte med länkar till olagligt läckt musik, film eller liknande. De kommer tas bort.
- Från och med Juni 2012 kan vi svara på era kommentarer här på TSS. Om du har frågor angående Taylor kan du alltså lämna en kommentar på sidan eller mejla oss på taylorswiftsweden@hotmail.com.
- Taylor kan inte svara på kommentarer då detta inte är hennes officiella sida.
- Vi är fyra tjejer som kämpar med att hålla hemsidan uppdaterad för er. Vi är alla studenter och gör vårt bästa. Tiden räcker inte alltid till och vi ber om ursäkt om uppdateringen inte alltid är på topp. Vi hoppas ni har förstående över detta!    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: