slide show
2011-12-04 / POSTED IN: Speak Now Tour

”New York City, capture it, remember it”

Hej Emmy här. Åkte som flera av er redan vet till New York för att se Taylors sista konsert av Speak Now 2011 på Madison Square Garden.

 

Det finns många fler Taylor Swift-relaterade saker att uppleva i New York och självklart passade jag på det också. Det kan ni läsa om här i min egna blogg.

 

Det var i början på april som biljetterna för Taylors sista konsert i New York släpptes och jag hade en enorm tur som fick tag på två bra platser på Madison Square Garden via ticketmaster. Det har varit en väldigt lång väntan och jag kan såhär i efterhand säga att det var så värt att åka till USA för att se den här turnén.

 

 

Då jag är från Sverige är det inte möjligt att få biljetterna på riktigt förrän samma dag som konserten, så det allra första jag gjorde när jag vaknade dagen för konserten var att skynda iväg till arenan och hämta ut dem. De finns att hämta och först då börjar jag verkligen känna att det här är på riktigt när jag håller dem i handen. Jag ska se Taylor. I New York! Jag studsar omkring hela förmiddagen trots att vädret är fruktansvärt regnigt och iskallt och jag har på mig min hemmagjorda T-shirt, klänningen jag köpt i NYC, en Sverigeflagga istället för affisch, och såklart parfymen Wonderstruck.

 

Jag har via Taylor Connect (taylors officiella fanforum) stämt träff med två personer, en från Irland och en från New York och vi ses vid arenan klockan 13. Träffar massa annat folk bl.a. en tjej från Canada där många står och väntar i regnet utanför den ena av två sceningångar. Det är fullt av lastbilar och bussar med Taylors ansikte på dem och hela gatan är avstängd för annan trafik.

 

 

Vid tvåtiden anländer Andrea (Taylors mamma) men då det regnar så åker hon bara förbi oss som väntar. Strax efter får vi reda på att Taylor är på väg och stämningen stiger markant bland de ca 40 fansen som står där. Tyvärr är det så att alla övriga i Taylors gäng kommer till den andra sceningången då där inte finns en enda som väntar på dem. Tydligen var de försenade av all trafik och har inte tid att gå ut i ösregnet. Jättetråkigt men förståeligt. Vi står i alla fall kvar och det kommer ut en man som säger att Taylor just nu sjunger ”Fire and Rain” i soundcheck och det blir lite hysteri då alla först tolkar det som en låt av Joe Jonas, vilket är väldigt opopulärt bland dessa människor. Otroligt gulligt av den här mannen att komma ut och berätta i vilket fall.

 

Jag och några Swifties jag lärt känna går in på arenan vid kvart i fem för att äta då vi håller på att frysa ihjäl. I efterhand ångrar jag det så otroligt mycket för fem i fem kom tydligen ALLA dansare och många i bandet ut och träffade fans precis där jag stått tio minuter tidigare. Jag är fortfarande besviken att jag inte stod kvar, men det verkade på alla vakter som att ingen skulle komma  :(

 

De jag lärde känna ställde upp på kort och en av dem hade finaste kostymen!

 

 

 

 

Inne på arenan får jag rätt mycket uppmärksamhet av de som jobbar där för att jag rest så långt, de är imponerade. Killen som säljer merchandise tar mig åt sidan och struntar helt i att kön bakom växer och är hur schysst som helst, han vill lära sig svenska fraser så det får han. Jag köper T-shirt, armband och turnéboken. Får ta ett kort med Covergirl också och får massor med läppglans, man skulle få ett men då jag och min vän cirkulerar runt arenan några varv så lyckas vi få fyra var, plus att jag köpt några innan.

 

Sittplatserna vi hade var imponerande bra. Vi ser ALLT. Taylors båda föräldrar är där, Austin och Abigail syns till. Hunter Hayes (han öppnade för Taylor några konserter på denna turné och är typ som Eric Saade här i Sverige – en flickidol) skriver sjukt många autografer och Justin Beiber skymtar förbi mellan sina fem livvakter. Båda förbanden var helt okej, men Adam Brand som spelade först var riktigt bra! Bara känslan att vara där är helt galet fantastiskt stor och när Taylor hissas upp på scenen med introt på Sparks Fly så känns det som att taket ska lyfta.

 

Hon står långa perioder och bara stirrar på publiken med det där lyckliga leendet och de stora blå ögonen som ser helt förvånade ut. Det är en enorm skillnad från Oslo för att här slutar inte skrikandet efter ett tag, det ökar. Det tar liksom aldrig slut och man ser hur otroligt lycklig hon är. Man ser att hon verkligen älskar det hon gör. Den nordamerikanska konserten är större på alla sätt. Dansare, luftakrobater, stora järnbroar hissas ner, järnklockor, hon flyger med en balkong över publiken, fyrverkerier, ja ni har sett videor från konserterna i USA. Det är en gigantisk show och den är helt enastående. Jag har aldrig sett något som är i närheten av detta och det är bra. Helt galet bra. Sådär bra så man tappar andan och bara hoppas att tiden kan stå still så man kan vara kvar där för alltid.

 

Så mysigt att Taylor tackar fansen för att vi röstar på henne så hon vinner priser, och jättekul att hon ändrar låttexter till att få in New York City lite här och där och hon berättar varför hon valde att sluta turnén här i New York. Älskar stunden hon går genom publiken och sitter med bara sin gitarr och pratar med publiken samtidigt som hon fingrar på gitarren. Det känns som om hon är mest lycklig just där, just då. Av vad jag hört från inspelningar över internet så pratar hon mer mellan låtarna på den här konserten än på de andra. Hon nämner nåt om att innan hon skrev Last Kiss så låg hon på golvet och käkade massa glass när hon mådde som sämst och hur det kan vändas till att bli en låt. Hon tog flera gånger upp att det var sista konserten och hur mycket hon tyckte om oss <3

 

 

 

 

Gästartisterna var otroligt bra! Jag är ett stort fan av Selena Gomez och jag hade hoppats på att hon skulle dyka upp ända sedan jag köpte biljetterna i april men jag trodde aldrig att det skulle hända. Så min lycka när Taylor stannar upp på scenen efter Dear John och jag vet att nu kommer det en gästartist och Taylor börjar prata om att det är sista konserten och hur man då vill ha sina vänner där. Ljudnivån när hon säger detta stiger något enormt – vilket kändes helt omöjligt då den var extremt hög redan innan. Så går introt till Who Says igång och Taylor utbrister: "SELENA IS HERE!!!…"  Där stiger ljudet så högt att jag tror mina öron ska spricka, men jag bryr mig inte för jag hoppar upp och ned av lycka för Selena är helt plötsligt där, på scenen och jag får se mina två favoritartister samtidigt på samma scen. Helt fantastiskt. De var så bra tillsammans och man riktigt såg hur de strålade av lycka att äntligen kunna stå på samma scen samtidigt. Sedan när James Taylor kom så förklarade Taylor att hon var döpt efter honom och man kunde se under deras framträdande (med låten Fire and Rain som mannen tipsat oss om) att hennes föräldrar stod och grät och höll om varandra, de är helt fantastiska människor och man ser hur otroligt stolta de är över Taylor! Jag kan erkänna att jag fick torka en hel del tårar under den låten jag också, så otroligt bra låt och så vackert!

Konserten är slut och jag är så otroligt glad att jag fått ta del av den. Det blev en hel del tårar och skratt och jag kommer minnas konserten och de jag träffade i resten av mitt liv. Jag har ett tiotal nya vänner att hålla kontakten med och Taylor Swifts Speak Now Turné är nu ett minne blott (likaså är min röst!) och finalen på Madison Square Garden var så mycket bättre än jag vågat hoppats på. Absolut värt 22,5 timmars resa för att komma dit.

 

”Someday I’ll be bigger than New York City, and all you ever gonna be is mean” - Taylor Swift, nov 22, Madison Square Garden

 

Emmy

Postat av: Vilma

Herregud vad jag är avundsjuk på dig. Du förstår inte det Emmy. Nästa turne hon har ska jag definitivt åka hur långt som helst för att se henne. Då jag är ett riktigt stort fan. Du skriver även att det är värt det och då gör det mig lugnare. Jaja, nästa Taylor konsär, here I Come. Tack för att du skrev när allt detta. Jag blev helt tårögd. Kram. ♥

2011-12-04 @ 11:50:50
URL: http://vanhasht.blogg.se/
Postat av: Maria

Gud, så heldig du er! Begynte og gråte av det du skrev, det var så bra skrevet! Jeg er utrolig sjalu!

2011-12-04 @ 12:52:24
Postat av: Annina.

Åh, vad glad jag blev av att läsa det här! Jag blev helt varm inombords och kunde nästan höra skriket och Taylor prata! Du beskriver din upplevelse sjukt bra! Jag är så glad (och avundsjuk) för din skull! Och vad kul att du använde mitt förslag till din tröja ;) Låter som att du haft det jättebra i NY och som sagt är jag glad att du haft det så bra! Kram <3

2011-12-04 @ 14:17:49
URL: http://theysaidspeaknow.blogg.se/
Postat av: Tonie

Lyckost!!!!!! Är så glad för din skull och inte så lite avundsjuk :-). Att se Taylor i Oslo var den bästa och den värsta dagen i mitt liv. Den bästa för att: hallå! Taylor in da house!!!! Den värsta: hade förhoppningen att få träffa henne och kanske kunna förmedla min kärlek till henne, men det sket sig, såklart. Hade väl inte kanske inte väntat mig nåt, men hade väl ändå nåt litet hopp om livet. Men nej... Satt i min bil och grät efter konserten, både av glädje men mest av en djup, hjärtkrossande sorg :'-(. Körde nästa av vägen på hem, fick istället förtkörningsböter på 2.900 Norska. Yes! Min dag var fulländad. Fudge! Nåja, vatten under bron... Skulle så gärna ha gått på N.Y. konserten och för den delen ALLA Taylor´s konserter nånsin! Kul att DU hade en amazing time dock:-D, är såååå glad för din skull. I Love U Taylor, 4ever.

2011-12-04 @ 21:41:49



- Alla negativa, opassande eller som i någon form attackerar Taylor, TSS eller läsare tas omedelbart bort.
- Intresserad av länkbyten? Kontakta TSS via mejl: taylorswiftsweden@hotmail.com.
- Det här är ingen plats för ovårdat språk - vi har unga läsare.
- Vi stödjer heller inte diskriminering, påhopp eller hat mot övriga kändisar och personer.
- Vill du tipsa om någon nyhet du sett som vi missat? Släng iväg en kommentar!
- Kommentera inte med länkar till olagligt läckt musik, film eller liknande. De kommer tas bort.
- Från och med Juni 2012 kan vi svara på era kommentarer här på TSS. Om du har frågor angående Taylor kan du alltså lämna en kommentar på sidan eller mejla oss på taylorswiftsweden@hotmail.com.
- Taylor kan inte svara på kommentarer då detta inte är hennes officiella sida.
- Vi är fyra tjejer som kämpar med att hålla hemsidan uppdaterad för er. Vi är alla studenter och gör vårt bästa. Tiden räcker inte alltid till och vi ber om ursäkt om uppdateringen inte alltid är på topp. Vi hoppas ni har förstående över detta!



    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: